IPMS Gent modelbouwclub

M-47 Patton

Juli 2006

BouwdoosM-47 Patton
MerkItaleri
Schaal1/35
TypeInjection moulded
Accessoiresscratch
DocumentatieKoninklijk Leger Museum Brussel en Internet.

Geschiedenis

M-47 Patton tank De M-47 ”Patton” tank was de directe opvolger van de M-26 Pershing tank en de voorloper van de M-48 en M-60 series.
Hij kwam in dienst bij het Belgische leger begin de jaren ’50 en bleef trouw in dienst tot zijn vervanging door de Leopard 1.

Het is de eerste maal dat ik een kit zal bouwen op schaal 1/35. Het model wordt gebouwd voor mijn schoonvader die tijdens zijn legerdienst in 1953 in het Belgische leger Patton chauffeur geweest is.
De beste referentie voor een model is het echte gerief en ik baseer mijn model dan ook op de Patton tank welke te zien is in het Koninklijk Leger Museum te Brussel én op twee foto’s van zijn tank tijdens zijn legerdienst. Deze foto’s zullen zeer nuttig blijken want er zijn enkele verschillen tussen de tank door hem gebruikt en de latere versies.
Het zal blijken dat zijn tank behoorde tot de eerste series geleverd aan België en dit maakt een verschil in bouw en decoratie.

De kit

Het Italeri model betreft een heruitgave van hun jarenoude originele kit en ik moet toegeven dat het, niettegenstaande zijn leeftijd, er goed uit ziet met vele kleinere onderdelen voorzien in de doos.
De onderdelen zijn vervat op drie sprues, de tracks zijn van het vinyl type. Het bouwplan is goed gedetailleerd en er zijn decals voorzien voor een US, Franse, Italiaanse en Duitse tank doch jammer genoeg geen Belgische.

Constructie

Zoals meestal de gewoonte is, start de constructie met het chassis. Hier valt op te letten want elke zijkant omvat drie verschillende types draagarmen. De stukken ??? dienen na hun plaatsing wat bijgewerkt te worden met putty. De ophanging is mooi gedetailleerd met draagarmen, schokdempers, draaiende tandwielen, beugels en wielen.
Indien men de tank wil bouwen om te gebruiken in een diorama is het nu het moment om modder aan te brengen.

M-47 Patton tankDe romp van de tank was gegoten en hierdoor zijn er geen gladde maar eerder ruwe oppervlakken. Ik gaf deze dan ook een laag “Mr Surfacer” als toplaag ten einde de gladheid weg te nemen.
Met uitzondering van een motorcompartiment is er geen interieur voorzien in de kit. Vermits ik toch een statisch model wil besloot ik dan maar de luiken van bestuurder en toren gesloten te houden.

De bovenzijde van de romp moet voorzien worden van vier kisten, hun respectieve sluitingen en handvatten. De uitlaten en hun beschermkappen zijn afzonderlijk voorzien doch genieten van een échte verbinding met de boven de motor liggende uitlaat en worden hiervoor een beetje aangepast.

Ik vond het spijtig het redelijk gedetailleerde motorcompartiment weg te stoppen en besloot derhalve om toch maar enkele luiken open te laten. Het compartiment werd dus geschilderd naar goeddunken in wit, grijs metaal en oily silver


Ook het chassis en de loopwielen werden ondertussen geschilderd in kaki groen en zwart voor het rubber op de wielen. De wielbouten werden enerzijds wit of rood geverfd.
De vinyl tracks krijgen eerst zwart en vervolgens track color waarna de rubberen blokken op de tracks mat zwart krijgen gevolgd door een burnt sienna wash.

Verder wordt de romp gebouwd zoals voorzien in de handleiding; zij het dat alle stukken grondig opgekuist en indien mogelijk verdund worden voor hun plaatsing.
De enige stukken die vervangen worden door dunnere stukken uit scratch zijn de spanbevestigingen van de spatborden achteraan en de ring rond de rompmitrailleur.
Vermits het een Belgische Patton betreft moeten er ook twee brandblussers vervaardigd worden. Zij worden met hun bevestigingen aangebracht aan de romp achterplaat rechts van de telefoonbox.

De toren

M-47 Patton tankOok de toren bestaat uit gegoten staal en derhalve krijgt deze ook een laag “Mr Surfacer”.
Het kanon bestaat uit verscheidene onderdelen en het is zeer jammer dat de loop uit twee helften bestaat. Opvullen en afschuren staat hoog op de lijst en vervanging door een metalen versie zou een grote verbetering zijn.
De kit voorziet drie types “muzzle breaks” doch er wordt geopteerd voor de éénvoudige versie zonder dwarsstuk.
Vermits het hier om één der eerste versies gaat, moeten de externe bagagerails aan beide zijden weggelaten worden en de hiervoor voorziene gaten opgevuld.

De beide jerrycans, welke aan het einde van de toren bevestigd zijn, moeten vervangen worden door jerrycans van het Engelse of Duitse type. Het is derhalve nodig de bevestigingen te hermaken uit scratch.

De Belgische Patton tanks hadden ook een canvas bescherming over de loop tot over de mantel. Deze canvas wordt vervaardigd uit groen servetpapier gedrenkt in Klir. De trekogen aan de mantel worden overdekt, de parallelle mitrailleur opening wordt uitgesneden. De canvas wordt aan de zijkanten afgewerkt met een fijn reepje aluminiumfolie welke, na beschildering, de lederen band zal voorstellen welke de canvas met de toren verbindt.

De .50 mitrailleur wordt weggelaten, zijn reisstatief wordt plat op de toren bevestigd.

Beschildering

M-47 Patton tankHet geheel wordt gespoten in Humbrol H155, matt olive green gevolgd door een licht zwarte wash in de naden en een lichte gele wash op de panelen. Hiermee bekomt men een kleureffect dat niet erg opvalt maar waarvan je toch ziet dat het er is. We mogen niet vergeten dat we een redelijk nieuwe tank maken, geen tank in het gevechtsveld.

De zwarte wash laat ook de ventilatie openingen van het motorcompartiment mooi uitkomen. De uitlaten en hun bedekkingplaten worden behandeld met MIG rust. Zelfs op de foto’s van de “jonge” Patton was reeds duidelijk te zien dat de hitte van de uitlaten de verf deed loskomen van de bedekkingplaten waardoor deze aan roest onderhevig waren.
De uitlaten zelf worden nog eens bestreken met zwart grafiet poeder.

Details worden naar voor gebracht mits een dry-brush met gun metal en zilver alsook gebruik van een grafiet potlood. Het glas van de periscopen word geschilderd in een mix van donkerblauw met blinkende vernis. Afgaande op de foto’s worden 2 van de 3 ronde panelen aan de achterzijde van de tank geschilderd in het wit.
De beide brandblussers en de beide jerrycans krijgen een ander type groen dan de H155 ten einde wat te contrasteren. De afdekkappen van de benzinetanks worden mat rood geschilderd. Koplampen worden uitgeboord, voorzien van zilver en afgedicht met Kristal Klear. Infraroodlampen in donker rood, achterlichten steenrood (brick red)

Decals

De kit voorziet geen decals voor een Belgische tank en ik diende terug te vallen op een collega modelbouwer ten einde Belgische kentekens te bekomen (Bedankt Willy).
Zo verkreeg ik twee nummerplaten met hun typisch Belgische cijfers; in dit geval 53338, twee wapenschilden met leeuwenkop van de 1ste Divisie en de blokken met het getal 91 voor op de spatborden.
Het grootste probleem vormde het koepelkenteken van het 4de Lanciers, eenheid waaronder de tank gediend had. Dit kenteken was blijkbaar nergens te vinden en diende via Internet opgezocht te worden ten einde via de PC te worden nagemaakt. Dit kenteken bestaat uit een Centaur (half man, half paard) welke klaar staat om een speer te werpen, witte kleur op vermoedelijk licht blauwe achtergrond en in een schildvorm met witte uitlijning.

Zoals gewoonlijk worden de decals aangebracht op een blinkende vernis waarna de volledige tank overspoten wordt met matte vernis. De tank wordt niet bevuild of bestoft.

Basis

Als basis wordt een houten plank gebruikt, afgeschuurd en vernist in satijn vernis. Op een kleine plaquette komt de vermelding: M 47 Patton, Belgian Army, 4 Lanciers, Leopoldsburg 1953. Als bewijs en om discussie te vermijden (of uit te lokken) leg ik er altijd een foto bij van de betrokken tank waar mijn schoonvader op de toren staat.

Besluit

Nadat de Patton voorgelegd werd aan de andere clubleden luidde het verdict dat het “nog zo slecht niet was voor een eerste 1/35”. Komende uit de mond van experts is dit een grote genoegdoening.
Uiteindelijk werd het toch geen “straight-from-the-box” maar een model met toch enkele verschillen. Ik heb er in ieder geval plezier aan beleefd en de hoop dat de tank op beurzen enkele reacties zou losweken over het 4de Lanciers en hun voertuigen ging in vervulling. Zo heb ik reeds iemand ontmoet die zelfs nog geholpen heeft bij het uitpakken van die Pattons en ze zich nog zeer goed herinnerde.

Keep ‘m building

Erwin Bovyn
IPMS Gent


 

Agenda

Update Events - Update artikels