IPMS Gent modelbouwclub

Twee Willows

BouwdoosYokosuka K1Y1 en K1Y2 “Willow”
MerkLS
Schaal1/72
TypeInjection moulded
VerfHumbrol, MIG pigmenten (diorama)
Accessoires


Airwaves WO1 set (spaakwielen en cockpit parts)
Reheat Models (wijzerplaten)
Mars (vaten, trechter, oliekan)
scratch (wielblokken, detaillering)
DocumentatieScale Models International Mei 1990

Geschiedenis

Yokosuka is één van de minder bekende namen in de Japanse luchtvaartgeschiedenis maar niettegenstaande dit hebben zij toch enkele belangrijke toestellen geproduceerd. Eén onder hen werd ontwikkeld in de periode voor WO2 als trainer en kon zowel met wielen (K1Y1) als met drijvers (K1Y2) uitgerust worden. Het is naar Japanse normen een redelijk groot lestoestel en wordt over het algemeen beschouwd als de Japanse tegenhanger van de van de Amerikaanse Boeing Kadett / Stearman. Er is ooit een periode geweest in de modelbouw waarin modellen van Japanse toestellen, op de fameuze “Zero” na, redelijk zeldzaam waren. Eén der toen minder bekende merken welke minder bekende types uitbracht was LS. Ik kocht vele jaren terug het watervliegtuig K1Y2 doch was nooit gestart met de bouw ervan wegens gebrek aan documentatie. Eén van onze clubleden, gespecialiseerd in de Japanse luchtmacht bracht hierin verandering en de occasionele aanschaf van de landversie K1Y1 gaf de definitieve aanleiding tot de start.

De bouwdoos

WillowLS levert de onderdelen in fel oranje plastiek op vier sprues. Dit fel oranje is waarschijnlijk zo bedoeld omdat de box-art van het watervliegtuig dit toestel in die kleur weergeeft. De beschikbaarheid van een artikel over de bouw van een toestel van dit type leerde mij echter dat de landversies dikwijls in het zilver geverfd waren en zo heb ik het idee opgevat om de landversie in het zilver met een rode staart te bouwen en voor de waterversie het toestel volledig oranje te spuiten.

De decals in beide dozen zijn grotendeels dezelfde met juist één serienummer verschil tussen beiden. Er is geen bekabelingsplan en bijna geen interieur. Alle onderdelen zitten stevig vast aan de sprues en met weinig opkuiswerk zijn ze vlug bruikbaar. Twee cockpit ramen zijn voorzien op een afzonderlijke sprue. Beide toestellen zijn bijna identiek op het onderstel en een ander staartvlak na. Het staartvlak van de watervliegtuig versie K1Y2 is groter.

Montage

1: Onderstel

WillowDe eerste stage betreft de constructie van het onderstel. De wielen van de K1Y1 werden door mij uitgeboord tot enkel de band overbleef. Het binnenwerk werd hierop vervangen door spaakwielen uit de Airwaves WW1 set. Redelijk veel werk maar zeker de moeite waard. Banden in Panzer Grey, spaken in zilver.
De vlotters van de K1Y2 werden opgekuist en vervolgens verzwaard met restjes lood, stevig vastgezet in Blue Tack, alvorens verlijmd te worden. Op die manier hoop ik dat de Willow niet de neiging zal hebben tot achterover hellen zoals jammer genoeg bij zo veel watervliegtuigen te zien is wanneer zij niet op een voetstuk geplaatst zijn. De stijlen van het onderstel worden vervolgens aangebracht en zullen later voorzien worden van bekabeling.

2:Cockpit interieur

WillowZoals gezegd bestaat het interieur slechts uit 2 enorme stoelen en 2 piloten die, naar Japanse normen, bijna reuzen moeten geweest zijn. De piloten kregen vrijaf terwijl de stoelen aangepast werden waarbij zij een nieuwe, meer afgeronde, vorm kregen; voorzien van zijstukken en Reheat Models PE veiligheidsriemen. De zijkant van het interieur krijgt aan de binnenzijde een buizenframe vervaardigd uit evenwijdig lopende stukken ijzerdraad waarop kleine bedieningspanelen komen aan de rechterzijde en trimwielen aan de linkerzijde voor zowel piloot als leerling. De cockpit krijgt ook 3 tussenschotten; te plaatsen voor het voorste instrumentenbord, tussen de beide cockpits en achter de achterste stoel. De instrumenten panelen dienen eveneens uit plastiek kaart gemaakt te worden en zij worden zwart geschilderd. De rest van de cockpit wordt integraal in Interior Green gespoten gevolgd door een lichte zwarte wash. De instrumenten panelen worden voorzien van instrumenten decals afkomstig uit een Reheat Models set en verzegeld met een laag Klir. Ik vervaardigde een cockpit vloer uit een stuk fijn fineerhout alsook 2 controle sticks en bracht voetpedalen aan uit een andere Reheat Models set.

3: Vleugels en vleugelstijlen

WillowDe vleugels bestaan uit 2 korte ondervleugels en één grote bovenvleugel. Beiden zijn met elkaar verbonden door vleugelstijlen doch deze stijlen zijn aan de basis en top met elkaar verbonden door dwarse stukken die moeten ingepast worden in groeven in boven- en ondervleugel. Dit heeft als voordeel dat de stijlen bijna onmiddellijk in de goede positie staan doch het nadeel is dat de stukken deels boven de vleugeloppervlakken uitkomen en dus zeer voorzichtig moeten weggeschuurd worden. Het gebruik van voegmiddel is noodzakelijk met bijkomend schuurwerk tot gevolg. Ook de stijlen tussen romp en bovenvleugel dienen dezelfde behandeling te ondergaan. Ik vond het raadzamer de bevestigingspunten op de romp van deze stijlen uit te boren zodat de aansluitende pinnen en steviger greep kregen. De onderste vleugel moet onder een kleine hoek verlijmd worden. Neem de nodige droogtijd in acht en gebruik een traag drogende lijm zodat eventuele aanpassing nog mogelijk is..

4: Staartvlakken

De staartvlakken van de K1Y1 en K1Y2 verschillen in vorm en grootte; deze van het K1Y2 watervliegtuig zijn het grootst. Het staartroer zelf is iets te kort en wordt onderaan verlengd met een stukje plastiek. Het staartvlak is voorzien van een positielicht doch ik heb de indruk dat dit licht naar voor gedraaid staat i.p.v. naar achteren. Dit werd aangepast. De hoogteroeren sneed ik gedeeltelijk los zodanig dat zij een wat afhangend effect verkregen. Het verticale deel is voorzien van pinnetjes die door het horizontale deel moeten gestoken worden en ten slotte verlijmd met de romp. Gebruik van vulmiddel is ook hier noodzakelijk. Nadien zullen zij onderaan voorzien worden van steunen en bovenaan van twee kabels die het horizontale staartvlak verbinden met het verticale deel.

5: Rompafwerking

Onderaan de motor moet een stukje aangebracht worden dat een filter of een aanjager moet voorstellen. Ik zeg wel: moet voorstellen want, vergeleken met de box-art, trekt het op niets. Het enige pluspunt is dat het goed aansluit met het rompgedeelte. Het wordt dan ook voorzien van een aangepaste grille uit de reserve, verlijmd bovenop het stuk om op die manier toch nog de indruk te wekken dat er een rooster is.

Aan de linker zijkant moet een cilinder aangebracht worden welke zwart geschilderd wordt. Ik liet die dan ook achterwege tot na de algemene beschildering. Onderaan de motor is een plaats voorzien voor een machinegeweer in eigen behuizing. Deze is echter niet te zien op geen enkele van de box-arts van beide kits. Ook is de juiste plaats wat onduidelijk en de loop is ronduit belachelijk te noemen. Vermits deze toestellen hoofdzakelijk als trainer gebruikt werden, besloot ik dan maar deze stukken achterwege te laten.

De landversie wordt voorzien van zijn achterwiel doch bij de watervliegtuig versie, die dezelfde romp heeft, moet deze plaats opgevuld en bijgewerkt worden.

6: Eindafwerking

Beide toestellen worden voorzien van hun bekabeling waarvoor ik fijne koperdraad gebruik. De opstapjes / voetsteunen aan weerszijden van de cockpit en de handgrepen ter hoogte van de staart worden vervangen door metaaldraad van verschillende dikte. Tevens ontvangen zij hun windschermen aan beide cockpits.

Beschildering

WillowDe K1Y1, de landversie, krijgt een volledig zilveren romp en vleugels. De beide horizontale en het verticaal staartvlak worden in Humbrol Karmijnrood gespoten vooraleer de rest van het vliegtuig zijn zilveren kostuum krijgt. De vleugelstijlen in donkere houtkleur. Het K1Y2 watervliegtuig wordt op verscheidene plaatsen voorzien van zilver. Dit betreffen de drijvers en de motorkap en delen in de omgeving van de voetsteunen. Hierna wordt alles, met uitzondering van de onderzijde van de drijvers, overspoten in oranje. Ook hier de vleugelstijlen in donkere houtkleur. Met behulp van schuurpapier en een mesje wordt, na het drogen van de oranje verf, overgegaan tot het beschadigen van deze verf rond de voetsteunen, de motorkap en aan boven en zijkant van de drijvers ten einde sporen van slijtage te vormen. Deze slijtage heeft te maken met enerzijds het instappen van de piloten en de plaatsen alwaar mecaniciens het toestel betreden alsook anderzijds beschadiging van de verf door het water. De drijvers worden eveneens voorzien van een lichte tint groen ter hoogte van de waterlijn. Dit groen stelt de algenvorming voor De toestellen krijgen vervolgens een laag Klir waarna overgegaan wordt tot het aanbrengen van een zwarte wash op plaatsen waar er paneellijnen zijn.

Decals

Beide toestellen ontvangen de decals voorzien in de kit. Deze worden aangebracht met behulp van Decal Cote 1 en 2. De decals van de landversie weigerden om los te komen van de drager maar, eens los, verliep alles goed. De van het watervliegtuig kwamen goed los doch alle serienummers braken en dienden opnieuw samengesteld te worden. In totaal besteedde ik 3 uur aan het plaatsen van de decals op beide toestellen. Verzegeling gebeurd opnieuw met een laag Klir. De drijvers van het watervliegtuig worden voorzien van 2 brede rode stroken dwars over de drijvers en dit ter hoogte van de propeller. Tevens komen er twee smalle rode banden op de drijvers ter hoogte van de plaats waar de as van de trolley moet komen.

Diorama

WillowDe landversie wordt op een basis geplaatst samen met een gerestaureerde Toyota Starter Truck van Hasegawa. De Willow had deze starter truck nodig en zo passen zij goed bij elkaar; zeker omwille van het feit dat de truck 2 kasten heeft met brandblussers in en dat hij een kleine laadruimte heeft waar materiaal kan in gestapeld worden. Het grondpersoneel komt eveneens uit de Toyota kit. Als basis heb ik een plastieken onderschotel voor planten gebruikt, aangekocht voor amper 3,50 €. Deze wordt opgevuld met isimo isolatiemateriaal en plaaster als bovenlaag. Het gras bestaat uit strooisel bestemd voor spoorwegmodelbouw overspoten in diverse kleuren groen. Dark Earth voor de aarde kleuren alsook MIG pastels tnten groen en bruin. Voor de vliegtuigwielen komen blokken en de bij de Toyota aanwezige bomtrolley wordt voor de gelegenheid gebruikt voor het transport van een benzinevat. Dit vat wordt voorzien van een slang welke er opgerold bij ligt. In de Toyota komt eveneens een vat, een trechter en een oliekan. Voor het watervliegtuig wordt een trolley vervaardigd gemaakt uit balsa, Evergreen profiles, wat koper en enkele onderdelen, waaronder de wielen, uit de spares-box. Deze trolley wordt vervaardigd afgaande op 2 foto’s van Willows op een dergelijke trolley geplaatst. Hij is zeker geen 100 % correct maar geeft toch een goed beeld van wat het moest geweest zijn.

Besluit

Dit is weer één van die kits die al lang bestaan maar waar je bijna nooit een gemaakt model van tegenkomt. Nu ik het model zelf gemaakt heb verwonderd dit mij niet. Het interieur is Spartaans, de vleugelstijlen vragen veel aanpassing en zonder de hulp van documentatie is het moeilijk om het toestel te detailleren. Bij mijn weten zijn deze kits van de Willow de enige welke beschikbaar zijn op schaal 1/72 in gespoten plastiek. Niettegenstaande ik met veel plezier aan deze kit begonnen ben, kan ik niet zeggen dat ik er ook echt plezier aan beleefd heb; het werd eerder een uitdaging om ze tot een goed einde te brengen inclusief bedrading. Het blijven echter unieke modellen die zeker niet mis staan in mijn collectie en ik ben er zeker van dat zij veel aandacht zullen trekken; al was het maar door hun kleuren.

Keep ‘m building

Erwin Bovyn
IPMS Gent


 

Agenda

Update Events - Update artikels